Kayıt Koşulları

ANASINIFLARINA, 48-56 ay (küçük yaş grubu) ile 57-69 ay (ilkokula hazırlık grubu) olmak üzere iki farklı seviyede kayıt yaptırabilirler.
Bu iki grup için, kurum dışından başvuruda bulunan aday öğrencilerin okulumuza kabulü, PDR uzmanlarımızın yapacakları aile ve öğrenci Bireysel Tanıma Çalışması sonucuna göre yapılır.

1. 2. ve 3. SINIFLARA ÖĞRENCİ ALIMI
Anaokulumuz Hazırlık sınıfındaki öğrenciler 1.sınıfa doğrudan geçebilirler.Kurum dışından başvuruda bulunan 1. 2. ve 3. Sınıf aday öğrencilerin okulumuza kabulü, PDR uzmanlarımızın yapacakları aile ve öğrenci Bireysel Tanıma Çalışması sonucuna göre yapılır.Bu görüşmeler randevu ile hafta içi her gün 10:00-16:00, cumartesi günleri 10:00-13:00 saatleri arasında gerçekleşir.Aday Öğrencinin Bireysel Tanıma Çalışmasına alınacağı gün ve saat ile ilgili randevu, ön kayıt yapıldıktan sonra kayıt birimi tarafından verilir.

4. SINIFLARA ÖĞRENCİ ALIMI
Aday öğrencilerin okulumuza kabulü, Akademik Düzey Belirleme Sınavı ve PDR uzmanlarımızın yapacakları aile ve öğrenci Bireysel Tanıma Çalışması sonucuna göre belirlenir.Aday Öğrencinin, Akademik Sınav ve Bireysel Tanıma Çalışmasına alınabilmesi için öncelikle ön kayıt işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Yurt dışından gelecek öğrenciler için, halen okumakta olduğu okuldan alacakları öğrenim belgesi / transcript veya dönem / yıl sonu karnesi ön kayıt için yeterlidir. Kesin kayıt aşamasında, alınan belgelerin Milli Eğitim Müdürlüğü Denklik Bürosu veya halen bulunulan ülkenin Eğitim Ataşeliği/Eğitim Müşavirliği tarafından Denklik Belgesine dönüştürülmesi gerekmektedir.

ORTAOKUL Ara sınıflara öğrenci alımları kontenjan dahilinde gerçekleştirilir. Aday öğrencilerin okulumuza kabulü, Akademik Düzey Belirleme Sınavı ve öğrenci ile yapılacak olan Bireysel Tanıma Çalışması sonucuna göre belirlenir.Aday Öğrencinin, Akademik Düzey Belirleme Sınavı ve Bireysel Tanıma Çalışmasına alınabilmesi için öncelikle ön kayıt işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Yurt dışından gelecek öğrenciler için, halen okumakta olduğu okuldan alacakları öğrenim belgesi / transcript veya dönem / yıl sonu karnesi ön kayıt için yeterlidir. Kesin kayıt aşamasında, alınan belgelerin Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü Denklik Bürosu veya halen bulunulan ülkenin Eğitim Ataşeliği/Eğitim Müşavirliği tarafından Denklik Belgesine dönüştürülmesi gerekmektedir.

9.SINIFLAR
  • 9. sınıflara iki yöntemle öğrenci kabul edilecektir:
      i)  TED Okula Giriş ve Bursluluk Sınavı’nda barajı geçen  öğrenciler puan sıralamasına göre PDR birimimizce mülakata alınacaktır.
      ii) LGS Sınavı sonuçlarına göre de lisemize kayıt yapılmaktadır. LGS Sınavı’nda okul yönetimince belirlenecek puanı aşan öğrenciler PDR birimimizce mülakata alınacaktır.
  •  Sınav ve mülakatı olumlu sonuçlanan öğrenci velisinin belirlenen süre içerisinde kayıt işlemlerini yapması ile kayıt süreci tamamlanmış olacaktır.
  • Okula Giriş Sınavı ve LGS Sınavı sonuçlarına göre çeşitli oranlarda burs verilecektir. Burs oranları ayrıca ilan edilecektir.
  • Kayıt yaptıran öğrencilerimize; yabancı dil düzeylerini belirlemek üzere “Kur Belirleme Sınavı” uygulanacaktır.
OKUL ÜCRETLERİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN: 0.542 227 2833