Eğitim Programları

TED Gaziantep Koleji Lisesi’nde T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, onaylı TED Liseleri haftalık ders çizelgesi uygulanır. PDR uzmanlarınca yürütülecek “Mesleki Yönelim Programı” kapsamında yapılacak çalışmalar sonucunda öğrenciler; ilgi, yetenek ve akademik başarıları doğrultusunda IGCSE, AS/A-Level ve TYT/AYT programlarına yönlendirilirler.

TED Gaziantep Lisesinde Uygulanacak Programlar
Bilim İnsanı Yetiştirme Programı"
Fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında araştırmacı, yaratıcı, üretken, bilimsel düşünceyi benimsemiş öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen Bilim İnsanı Yetiştirme Programı, aynı zamanda bu alanlarda yetenekleri yüksek olan öğrencileri kendi alanlarında yüksek öğrenime hazırlamaktadır.
Advanced Placement ( AP )
Altmıştan fazla ülkede uygulanan, yurtdışındaki üniversitelerde okumak isteyen öğrencilerin üniversite kabulünde avantaj sağlayan, bunun yanı sıra öğrencinin program içerisinde aldığı ve başarılı olduğu derslerden muaf tutulmasına olanak veren Advanced Placement (AP) Programı.
BTEC ( Business and Technology Education Council )
Pearson ortaklığında yürütülen ve MEB mevzuatına uygun, uluslararası geçerliliğe sahip, öğrencilere hayallerindeki mesleklere ilişkin yeterlikleri kazandırmak ve onları sektörün önde gelen firmaları için tercih edilen bireyler haline getirmeyi hedefleyen bir meslek edindirme programı olan Business and Technology Education Council (BTEC) Programı.
TED-Kanada Uluslarası Öğrenci Değişim Programı
Türk Eğitim Derneği ile Kanada Hükümeti arasında imzalanan Kanada Eğitim Anlaşması kapsamında öğrencilerin çift diploma almasını sağlayan TED-Kanada Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Değişim Programıdır. TED-Kanada Uluslarası Öğrenci Değişim Programı ile öğrenciler erken yaşta farklı kültürlerle bir araya gelip, farklı ortamlara adaptasyon sürecini güvenli bir ortamda geçirme, sorumluluk alma, sanat ve spor alanlarında çalışmalar yapma ve Kanada üniversitelerine kolay geçiş olanağına sahip olur.