Fark Yaratan Programlarımız

Yabancı Dil Programı

Yabancı dil programımızda Avrupa Ortak Dil Öğretim Çerçeve Planı (Common European Framework for Language Learning-CEFR) esas alınır. Tüm TED okullarında İngilizce dil eğitimi, Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı k12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. . Cambridge uluslararası ortaöğretimde genel sertifika programı IGCSE Cambridge uygulanır. Bu program uluslararası platformda üniversiteler tarafından tanınır ve öğrencilere başarının tüm dünyada geçerli olan anahtarını sunar.

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı

Fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında araştırmacı, yaratıcı, üretken, bilimsel düşünceyi benimsemiş öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen Bilim İnsanı Yetiştirme Programı, aynı zamanda bu alanlarda yetenekleri yüksek olan öğrencileri kendi alanlarında yüksek öğrenime hazırlamaktadır.

Advanced Placement ( AP )

Altmıştan fazla ülkede uygulanan, yurtdışındaki üniversitelerde okumak isteyen öğrencilerin üniversite kabulünde avantaj sağlayan, bunun yanı sıra öğrencinin program içerisinde aldığı ve başarılı olduğu derslerden muaf tutulmasına olanak veren Advanced Placement (AP) Programı.

BTEC ( Business and Technology Education Council )

Pearson ortaklığında yürütülen ve MEB mevzuatına uygun, uluslararası geçerliliğe sahip, öğrencilere hayallerindeki mesleklere ilişkin yeterlikleri kazandırmak ve onları sektörün önde gelen firmaları için tercih edilen bireyler haline getirmeyi hedefleyen bir meslek edindirme programı olan Business and Technology Education Council (BTEC) Programı.

TED-Kanada Uluslarası Öğrenci Değişim Programı

Türk Eğitim Derneği ile Kanada Hükümeti arasında imzalanan Kanada Eğitim Anlaşması kapsamında öğrencilerin çift diploma almasını sağlayan TED-Kanada Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Değişim Programıdır. TED-Kanada Uluslarası Öğrenci Değişim Programı ile öğrenciler erken yaşta farklı kültürlerle bir araya gelip, farklı ortamlara adaptasyon sürecini güvenli bir ortamda geçirme, sorumluluk alma, sanat ve spor alanlarında çalışmalar yapma ve Kanada üniversitelerine kolay geçiş olanağına sahip olur.