Genel Bilgiler

TED Gaziantep Koleji Anasınıfı’nda 4 ve 5 yaş (48-69 ay) çocuklarına okul öncesi eğitim verilir. Eğitim-Öğretim hayatının ilk basamağını oluşturan anaokulu eğitim programının amacı, çocukların bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimlerini desteklemek, becerileri kazandırmak, olumlu benlik kavramı geliştirmesine, kendini ifade etmesine, öz denetim kazanmasına olanak tanımak, öğrenme isteği ve merak duygusunu uyandırmak, yaratıcılıklarını geliştirmektir. Çocukların Türkçe’yi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır.

Okul öncesi eğitimde veli iletişim ve işbirliğinin önemi dikkate alınarak, veliler çeşitli iletişim kanalları ile çocuklarının gelişimi ve okul etkinlikleri hakkında bilgilendirilmekte, öğrencilerin etkinliklerine katılımları sağlanmakta ve belirli aralıklarla kendileri için seminerler düzenlenmektedir.