Sıkça Sorulan Sorular

TED GAZİANTEP KOLEJİ ÖZEL LİSESİ

2020-2021 KAYIT DÖNEMİ

TED’li Olmak Ne Demektir?

• Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulmuş Cumhuriyetimizin en köklü 92 yıllık eğitim kurumunun çatısı altında olmaktır.
  • Benzersiz burs sistemi, projeleri ve bilimsel çalışmalarla ülkemizin gelişimi için çalışan bir kurumun parçası olmaktır.
  • Donanımlı bir fiziki yerleşkede eğitim görmektir.
  • Profesyonel bir eğitim kadrosunun yol göstericiliğinde ilerlemektir.
  • Her alanda donanımlı bir birey olarak yetişmektir.
  • İkinci bir aileye sahip olmaktır.

TED Gaziantep Lisesi Ne Zaman Açıldı?

Okulumuz 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında sadece 9. Sınıflarla 3 şube olarak açılmıştır. Kendi yetiştireceği öğrencilerle ilk mezunlarını vermeye hazırlanan okulumuza bakanlık onaylı TED okulları kurum yönetmeliğimize göre diğer okullardan sadece 9. Ve 10. Sınıfa öğrenci nakil alınmaktadır.

Nasıl Kayıt Olabilirim?

1. Sınıf öğrenciler TED Okulları Giriş Sınavı veya merkezi olarak yapılan LGS sonuçlarının uygunluğu ile rehberlik mülakatı sonrası kontenjan dâhilinde ve başvuru önceliğine göre kayıt olurlar. Okulumuza kayıt olan öğrencilerin tercih yapmasına gerek yoktur.
  2. Sınıflara nakil olacak öğrencilerin TED okulları giriş sınavına girerek yeterli puana ve İngilizce yeterliliğine sahip olması sonrasında yapılacak rehberlik mülakatına girmesi gereklidir.

TED Gaziantep Kolejinde Burs İmkânı Var Mıdır?

Evet. Lisemizde LGS veya giriş sınavı başarısına göre  kontenjan dâhilinde kayıt kabul koşullarına uygun olarak %100’e kadar başarı bursu verilir. Başarı bursları eğitim öğretim ücretini kapsar. Yemek servis ve diğer giderler veli tarafından karşılanır.

Ayrıca TED okulları indirim yönetmeliğine göre spor yetenek ve ihtiyaç bursları da yönetim kurulunca verilir.

Kayıt Esnasında Nelere İhtiyaç Vardır?

Kayıt esnasında öğrencinin kimlik kartı ile merkezi sınav sonuç belgesi ile muhasebede yapılacak özel okullarda okuyacak öğrenci sözleşmesinin ve ödeme planının imzalanması gerekmektedir.

TED Gaziantep Kolejinde Fen Lisesi Var Mıdır?

Kolej statüsündeki Liseler Milli Eğitim Bakanlığında mevzuat olarak Anadolu Lisesi türündedir. Ancak Bilim İnsanı Programı ile Fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında araştırmacı, yaratıcı, üretken, bilimsel düşünceyi benimsemiş öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen, aynı zamanda bu alanlarda yetenekleri yüksek olan öğrencileri kendi alanlarında yükseköğretime hazırlanır.

Lisemiz diğer TED okulları gibi kolej statüsünde olup yabancı dil ağırlıklı olarak akademik spor kültür sanat ile bakanlık onaylı TED’e özgü ulusal-uluslararası programları uygular. Akademik destek programı ile sınavlara değil, üniversiteye hazırlar. Lisemizden mezun olanlar on binlerce ayrıcalıklı TED mezunları arasına katılır.

Yabancı Dil Eğitimi, okulumuzda, Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı K12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Lise Kadronuz Nasıldır?

Okulumuzda görev alan tüm eğitim ve idari kadromuz TED Genel Merkezi İnsan Kaynakları Müdürlüğünce belirlenir.  Uzun yıllar okulumuzda çalışmayı hedefleyen gelişim ve değişimlere açık dinamik, öğrenen ve alanına hâkim öğretmenlerimiz öğrencilerini, Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve ilkelerine uygun olarak Atatürk İlkeleri ışığında evrensel ahlak değerlerini de dikkate alarak yetiştirirler.

TED Okullarında Okul Forması Var Mı?

Evet. Online mağazadan TED Lise formalarını ile kitap setini alabilirsiniz. TED Okulları Kurum Yönetmeliğine göre öğrenciler TED forması giyerler.

Kantin, Yemek, Servis ve Güvenlik Hizmetleri Nasıldır?

Lisemizde kantin yoktur. Öğrenciler sağlıklı öğün seçenekleri ile yemekhaneden yararlanırlar. Ayrıca su, çay veya sağlıklı atıştırmalıklar için otomatlardan yaralanabilirler.

Servis, anlaşmalı özel bir firma ile sağlanır. Servis kullanacak öğrenciler servis kurallarına uymak zorundadır.

Okulumuz 24 saat güvenliklidir. Öğrenciler okula geldikten sonra veli izni olmadan okuldan tek başlarına ayrılamazlar. Devamsızlık kuralları geçerlidir. Özel araçla okula öğrenci kabul edilmez. Veli izni ile bisikletle gelebilirler.

Disiplin Anlayışınız Nasıldır?

Okulumuzda Lise Disiplin Kurulu öğrencilere okul kurallarını ve yönetmelik gereği yaptırım gerektiren durumları öğrencilerle paylaşırlar. Öğrenci ve veli el kitabı web adresinde yayınlanır. Öğrencilerden kurallara uymaları beklenmektedir.

Kılık-kıyafet kurallarına uyulması istenir. Cep telefonu başta olmak üzere okula getirilmeyecek elektronik eşyalar ayrıca belirtilir.

Diğer sorularınız için okulumuzla iletişime geçebilir, kayıt görüşme randevusu alabilirsiniz.

TED Gaziantep Koleji

Atatürk